Eeppistä kaivostoimintaa jo vuodesta 2012!

Turhan pitkään jatkunut kotisivun remontti on saatu nyt loppusuoralle ja sivut on taas avattu. Lisäilemme sisältöä sivuille pikkuhiljaa ja hiomme vielä yksityiskohtia.

Mikä sitten on muuttunut? Aika paljonkin.

Käytännön elämään eniten vaikuttava muutos on, että otimme nyt myös muut pelimme näkymään näille sivuille. Meillähän on pitkään ollut jo useamman pelin palvelin pyörimässä, niistä ei vain ole kauheasti infottu sisäpiirin ulkopuolelle. Tämän muutoksen myötä myös whitelistimme muuttui geneeriseksi, eikä koske enää pelkästään Minecraftia. Samalla päätimme ylläpidon kesken, että kaikki palvelimemme ovat nyt K18 palvelimia, eli alle 18-vuotiaita ei oteta enää whitelistille. Toki vanhat whitelistit ovat vielä voimassa, eli jos siellä joku alle 18-kesäinen on, pääsee hän pelaamaan kuten ennenkin, mutta uusia ei oteta. Toinen päätös oli, että pidämme palvelimemme tästä eteenpäin suomenkielisenä. Toivotamme edelleen ulkomaalaiset pelaajat tervetulleiksi, mutta kaikki sisältö tuotetaan tulevaisuudessa suomeksi.

Suurin tekninen muutos oli julkaisualustamme ja sen liittänäisten päivittäminen uusimpiin versiohin, joka oli se mikä koko prosessin pakotti liikkeelle. Samalla kotisivut muuttivat Domainhotellin palvelimelle (kiitos heille loistavasta asikastuesta), jonka kautta hoidamme nyt myös nimipalvelimemme. Tämän muuton seurauksena meillä on nyt oma osoite jokaiselle pelille, esimerkiksi Minecraft on osoitteessa mine.minecraft.fi. Kotisivujen osoitteessakin tuli pieni muutos, eli nyt näille sivuille pääsee osoitteella www.pohjankaivos.fi tai pelkällä pohjankaivos.fi, eli www etuliite ei ole enää pakollinen. Samalla otimme käyttöön HTTPS-protokollan, joten nyt kaikki liikenne näille sivuille kulkee salattuna.

Saimme siirrettyä myös vanhat käyttäjänimet uusille sivuille, mutta foorumimme eivät selvinneet muutosta, joten sieltä ovat vanhat viestit hävinneet. Foorumeillakin on tosin pieniä muutoksia, esimerkiksi nyt käyttäjillä on mahdollisuus ladata kuvia suoraan foorumeille ja käyttäjäoikeuksia on muutenkin hieman lisätty. Samalla foorumin valvonta on lisääntynyt ja lokitamme nyt kaiken mitä siellä tapahtuu.